Официалният форум на iPlay.bg 

Ако сте се досетили за нещо, което да бъде променено или добавено в сървъра, споделете вашата идея тук.

Модератори: iPlay.BG Minecraft, TheEVIL

 #350739  от Fanatique™
 съб май 16, 2015 8:06 pm
Здравейте,
Нека започнем от по - сериозната част. На сървъра му трябват играчи, ако наистина искате той да допринесе нещо за веригата. За момента е добавен само в planetminecraft.com, добавете го и в други големи сайтове като MineStatus, Vote4Craft, Minecraft Servers и някои други. Трябва и да увеличите наградата за гласуване на минимум 2-3 диаманта, за да стимулирате играчите да гласуват. Да кажа честно, откакто съм влезнал в сървъра не съм видял повече от 2 човека някога да гласуват. Наградата от 1 диамант/24ч. не си заслужава, с 30 минути копаене се намират много повече диаманти.

[1]
Поздравления за изключително добре направения проект, всички плъгини са добре подбрани. Но "проект"-а, ако мога така да го нарека, все още не е успешен. Доста от играчите в сървъра идват от CS 1.6 сървърите на веригата, което не е добре. Погрижете се за реклами, имате голям екип, имате възможност, ако трябва и играчи ще помагат. Организирайте седмични събития, съобщавайте за тях във форума и в сървъра. Това както ще доведе повече играчи, така и ще повиши активността на останалите и ще ги мотивира да играят повечко. Имам и някои предложения за събитията разбира се, но това сега е друг въпрос.
След седмица-две, може да пуснете и седмични награди за най - добра/красива постройка. Казвам след седмица-две, защото като гледам останалите играчи, не мисля, че има толкова много играчи с такива възможности и ресурси. Доста напреднали са само builder-ите като гледам ( те също така не трябва да имат право на участие, след като са част от екипа ). [1]

Не знам, това от сървъра ли е, или е от мен, но доста често еднакви предмети не могат да "stack"-ват заедно. Примерно, имам 4 яйца. 3 в един stack и 1 само, тъй като не мога да го вкарам при другите ( като всички яйца са с еднакво id: #0344 ). Като се опитам, те или се разменят, или отново се разделят автоматично. Понякога успявам да го сложа в този stack с останалите, но след като затворя инвентара/сандъка те или се разделят отново, или направо ги изхвърля от инвентара/сандъка на земята ( като entity ). Това преди никога не ми се е случвало, в Singleplayer не ми се случва, за това смятам, че идва от сървъра и трябва да се провери.

[2]
Включете икономиката на резиденциите, не виждам причина да е изключена. Под икономика имам предвид пазарните команди за резиденции, както и банката на резиденциите. И също така, защо нямаме достъп до някои от командите, с които можем да си персонализираме резиденцията? [2]

[3]
Сложете известия и в сървъра, че търсите YouTube-ри, тъй като може да има играчи, които биха правили това, а не са влизали във форума, за да разберат това. След време, с малко късмет, като се наберат членове на този екип, и се знае вече, че има играчи в сървъра, които правят клипове, може да се направи и седмични/месечни награди за най - добър клип и т.н. [3]

[4]
Да се добави правило, което забранява говоренето на езици различни от български и английски. Като искат да спамят на други езици, да го правят на лични съобщения или в скайп. На хората не им е приятно да гледат как деца спамят чата на турски. [4]

Помолете delirium, когато влезне да оправи "Status: offline" на сървъра тук във форума. Надали ще отнеме повече от 2 минути, честно казано, първите два дена след като си оправих лаптопа дори не съм се опитвал да влизам във сървъра, точно поради тази причина.

Това е за сега от мен. С [x] съм отделил предложенията от останалите неща, които смятам, че са задължителни да се направят/оправят/проверят. За съжаление като гледам, е нямало нужда да го правя, нямам права за пускане на анкета или просто в раздела не може да се пусне анкета, не знам, оставям го така, ако някой модератор може да добави анкета за предложенията. И за малко да забравя, да се добави тема с информация за сървъра в сайта и форума. Някои играчи искат да знаят конкретни неща за сървъра, преди да започнат да играят в него.
 #350798  от iPlay.BG Minecraft
 нед май 17, 2015 2:09 pm
Благодарим за предложенията :)
Сървъра ще бъде добавен в други сайтове още днес.
[1] - Не съм установил напълно от какво се получава проблема, днес вечерта ще тествам отново и най-вероятно ще го оправя.
[2] - Икономиката вече е включена, като резиденцията е напълно безплатна. ; До кои команди нямате достъп?

За другите две предложения да реши @OciXCrom™ какво да прави.
 #350819  от Fanatique™
 нед май 17, 2015 3:40 pm
iPlay.BG Minecraft написа:Благодарим за предложенията :)
Сървъра ще бъде добавен в други сайтове още днес.
[2] - Икономиката вече е включена, като резиденцията е напълно безплатна. ; До кои команди нямате достъп?
Благодаря за бързодействието.
Нямаме достъп до команди като /res bank, /res market, /res lease и всякакви от този сорт.
Също така, искам да докладвам за проблем ( не знам дали е проблем или вие така сте решили ) със домашните любимци ( от /pet ), не можем да им сменяме цвета, вида ( например за кон ) и т.н. Конете не могат да скачат толкова на високо, колкото принципно могат, когато паднеш от високо не взима живот на коня, ако го яздиш.
 #350838  от iPlay.BG Minecraft
 нед май 17, 2015 4:49 pm
Животните от /pet не могат да умрат от fall damage, сега ще погледна за другите неща и ще си редактирам мнението :)
 #363001  от Fanatique™
 пон авг 17, 2015 11:24 pm
Повечето от предложенията са одобрени и изпълнени. След като сървъра сега се наложи да започне що годе от начало по посещаемост, най - важното сега са рекламите, да се посъберат малко повечко играчи и да се започне отново със събитията, като да се съобщава във форума за тяхното провеждане, набирането на u2-бъри и конкурсите.
И разбира се очакваме с нетърпение новия сървър, който смятам, че ще донесе още играчи и в текущия сървър, тъй като двата ще са свързани, а втория е от доста посещаваните видове.
А, и преди да забравя, ако може да се оправи проблема, който не позволява на играчи с право на ChestShop да слагат две табели за магазин от двете страни на едно блокче. ( администраторите могат )
 #363030  от iPlay.BG Minecraft
 вт авг 18, 2015 11:48 am
Fanatique™ написа:Повечето от предложенията са одобрени и изпълнени. След като сървъра сега се наложи да започне що годе от начало по посещаемост, най - важното сега са рекламите, да се посъберат малко повечко играчи и да се започне отново със събитията, като да се съобщава във форума за тяхното провеждане, набирането на u2-бъри и конкурсите.
И разбира се очакваме с нетърпение новия сървър, който смятам, че ще донесе още играчи и в текущия сървър, тъй като двата ще са свързани, а втория е от доста посещаваните видове.
А, и преди да забравя, ако може да се оправи проблема, който не позволява на играчи с право на ChestShop да слагат две табели за магазин от двете страни на едно блокче. ( администраторите могат )
Оправено :)