Официалният форум на iPlay.bg 

Изображение
• MoD: Bhop | Status: Изображение | Connect: 31.13.221.71:27016/bhop.iplay.bg:27016

Модератор: Екип банове

 #286507  от LILI
 съб ное 02, 2013 6:17 pm
- Как се прави Bhop
- Цел на играта, задачи
- Меню, как се отваря и какви са функциите му
- Различните команди, които можем да въвеждаме играейки


КАК СЕ ПРАВИ BHOP?

Истината за това е, че дори да го гледате по клипчета, дори и да ви го обясня по най-простия начин няма как да започнете изведнъж да скачате професионално..
Нужно е много време игра и практика за да се постигне максималното.
Правило номер едно - Не си правете труда да се учите да скачате използвайки SPACE за скок.. най-добрия бинд, който мога да ви предложа да си сложите в конзолата е: bind "MWHEELUP" "+jump" . Когато направите този бинд, вече ще скачате със скрола на мишката ви завъртайки го нагоре. (средното въртящо се копче).


Основи на bhop-a:

Скок - мишката надясно, D
Скок - мишката наляво, A
Скок - мишката надясно, D
Скок - мишката наляво, A
Скок - мишката надясно, D
Скок - мишката наляво, A
А сега започвайте тренировките !


ЦЕЛ НА ИГРАТА

Общо взето всеки има различна цел в сървъра. Някои предпочитат просто да скачат за забавление, други се борят да са номер едно в /top15 и да имат най-доброто време в сървъра, трети се учат.. за това ОТНОВО казвам, недейте да се обиждате и пришпорвате.Никой не знае за какво е влязъл играча.
Общо взето, когато влезете в началото на мапа ще видите това:
Изображение
Това е той...... :clap2: СТАРТ БУТОНА. :girl_shy:
Намира се в началото на всеки мап, понякога изглежда и по други начини.Натискайки го вие стартирате таймера и играта ви започва, минавате всички кубчета, сърфове, Longjump-ове и препядствия и накрая на мапа има подобен бутон, който дава край на таймера ви.
Целта е да се научите да играете максимално добре, колкото по-добре се справяте, толкова по-забавно ще ви е. :))МЕНЮТО И ЗА КАКВО СЛУЖИ ТО?

Менюто в сървъра се активира с командата /menu.Ето и как изглежда то:

Изображение

Сега ще разясня набързо всеки един ред от менюто.

1. Checkpoint - Натискайки копчето (1) вие създавате chekpoint там където се намирате в момента, като задължително правило е, че трябва да сте стъпили на нещо.Демек не можете да си правите checkpoint/save във въздуха.
2. Gochek - Натискайки копчето (2) в случай че паднете на лошо място, вие можете да се върнете на последно направения от вас Checkpoint и да започнете от там, вместо отначало.
3. Top15 - Тук можете да видите класацията на най-добрите играчи в сървъра за КОНКРЕТНИЯ МАП. На различните мапове класацията се води от различни играчи. Тя засича 15-те човека минали мапа най-бързо.За момента тези рекорди се засичат по STEAM:ID, но от друга страна в Noob15 може да участват и играчи без steam!
4. Nachalo - Връща ви при бутона СТАРТ в началото на мапа.
5. Timer Menu - От тук можете да изберете къде да се намира вашия таймер (като фрагове;долу в средата;като hud съобщение)
6. Pause - Лош момент, докато играете някой ви звъни по телефона или пък ви пише в чата, а на вас ви тече време..какво да направите? Просто натиснете (6). По този начин давате пауза на времето, което тече в момента.Когато свършите работа, просто отново го натиснете за да стартира.
7. Invisible Menu - Избирайки тази опция вие можете да ИЗКЛЮЧИТЕ/ВКЛЮЧИТЕ играчите, които ви заобикалят или водата (ако има такава на мапа), за да не ви лагва, тъй като съществува легенда, че когато има вода на мапа Fps пада :lol: ..
8. Spectator/CT - Чрез тази услуга вие можете да се местите спектатор или ако вече сте такъв - CT.
9. Reset Time - Прекратява таймера ви, изключва го, вече не играете за време.
0. Exit - няма смисъл от пояснения, изключва менюто.

КОМАНДИ ПО ВРЕМЕ НА ИГРА

Ако пък не ви се занимава с това "сложно" меню, почти всяка една услуга намираща се в него, може да се осъществи и чрез съответни команди в чата:
/ct - Създава вашия checkpoint (пак повтарям че е нужно да сте стъпили на нещо за да се създаде, иначе няма да успеете)
/tp - Отивате на последния от вас направен chekpoint
/start - Връщате се в началото
/spec - Отивате спектатор да се учите от другите играчи
/ct - Ако вече сте спектатор ви връща CT - обратно в игра
/weapons - Тази команда се използва САМО когато не тече таймер, демек след като сте финиширали мапа или пък когато сте дали Reset Time от /menu-то.
Тя ви дава оръжия, с които вие можете да се упражнявате.
/speclist - Изключвате speclist-a и няма да виждате кой ви гледа.
/usp - Дава ви usp или патрони за него
rtv - Чрез тази команда вие давате своя глас за смяна на мапа, който се играе в момента.При определен брой гласове се стартира вот и избирате следващата карта.
nom "име на мапа" - Номинирате ваш любим мап за вота.

Изображение
 #304214  от lamer4e7o
 ср мар 05, 2014 12:21 am
Само да вметна, че когато напишем /weapons наистина може да си изберем оръжие, но няма патрони в него, а ти си написала, че можем да постреляме. Как по-точно? :whistle: :tooth:

Иначе евала за темата, уважавам труда ти и всичко, което правиш за сървъра! :)
 #304272  от LILI
 ср мар 05, 2014 3:08 pm
lamer4e7o » Сря Мар 05, 2014 1:21 am написа:Само да вметна, че когато напишем /weapons наистина може да си изберем оръжие, но няма патрони в него, а ти си написала, че можем да постреляме. Как по-точно? :whistle: :tooth:

Иначе евала за темата, уважавам труда ти и всичко, което правиш за сървъра! :)
Темата съм я писала, когато все още можеше да се стреля с оръжията, обаче после, поради злоупотреба и играчи, които дразнеха останалите с постоянно стреляне - патроните бяха премахнати.. мерси че ме подсети, сега ще го оправя :)
 #316390  от GRjK
 ср юни 11, 2014 5:08 pm
Добре подредена тема,инструкцийте са добре разбираеми за новаци като мене.
 #318797  от Rha.
 пон юни 30, 2014 12:14 pm
добър урок
iloveiplay iloveiplay iloveiplay
Последна промяна от ⸇ᴴᴱ ꃅ꒤ꋊ꓄ꍟꋪ на пон юни 30, 2014 12:22 pm, променено общо 1 път. Причина: Спри да спамиш и да трупаш мнения.
 #333719  от BATTLEFTW
 съб ное 15, 2014 8:17 pm
Много полезна тема.
 #340101  от fre3fl0w
 чет яну 29, 2015 12:03 pm
Полезна тема.