Официалният форум на iPlay.bg 

Всички предложения, които не са одобрени от нас.

Бихте ли искали предложението да стане факт?

Да
1
17%
Не
5
83%
 #419550  от gord prascho
 съб яну 27, 2018 7:52 pm
Привет, съфорумници! :)

Искам да предложа нещо, което се надявам да бъде прието и да допринесе до избягване на ВСЯКАКЪВ вид подсказване, свързано с твърденията в затвора.

Та предлагам следното:
Играчът Х(в случая simon), решава да даде твърдение, обаче в същото време не иска да бъдат допуснати никакви подсказвания.
Тук не говирим само за чата, а за самия факт, че когато се даде дадено твърдение, поне 65% от затворници оцеляват благодарение на това, че са видяли своите съотборници на коя/кой от двете дадени маси/цветове отиват.

Давам следния пример:
Саймън дава твърдение.
Живите затворници са петнадесет на брой.
Десетима затворници отиват на червена маса(в случая грешна) и твърдят, че твърдението е грешно.
Останалите четирима затворници обаче отиват на зелена маса(в случая вярна) и твърдят точно обратното.
Останалият затворник застанал по средата на двете маси, оглежда се и вижда, че на червената маса затворниците са повече на брой. Съответно отива там.
Саймън съобщава, че затворниците на зелена маса умират.
И какъв е извода? Че дори и нищо да не се пише в чата, затворника Х може да си помогне само, като се поогледа.

Та предложението ми е следното:
Когато саймън реши, че ще се играе на твърдения, да се направи така, че твърдението да се дава по малко по-различна процедура от въпросите.
Така. Саймън пише ( /tvurdenie | /statement ), след което му се дава опцията да напише твърдението си. След като напише даденото твърдение му излиза меню с даване на таймер(разбира се саймън е предупредил по колко секунди ще има за размисъл), което меню ще съдържа от 15 секунди нагоре(5,10,15,20,25,30...).

Твърдението започва и екрана на затворниците става черен, като се има в предвид, че и чата е изключен, а единствено на екрана им е изписано даденото твърдени, както при надзирателите при HNS показва само таймера, след което като свърши таймера екрана се връща в нормален вид.

Опциите са 3:
1. Smqtam, che tvurdenieto e vqrno.
2. Smqtam, che tvurdenieto e greshno.
3. Smqtam, da ne glasuvam.
Третата опция е поради простата причина, че може да има бунтар и това може да попречи на бунта му и съответно да върне екрана му към нормалния си вид.

Да продължим към подробностите:
Когато се избере дадена опция, екранът се връща към нормалния си вид и се слага точка на спаун, където затворникът ще бъде телепортиран на съответния си избор.

Давам пример, тъй като не знам дали сте ме разбрали:
Твърдението е в таймер. Избирам опция 1. (1. Smqtam, che tvurdenieto e vqrno.), след което екранът ми се оправя и вече съм телепортиран на съответната настроена за вярна маса от Отговорника/Администратора и съм оцветен в цвета на съответната маса. В случая съм избрал, че твърдението е вярно, съответно масата да речем е зелена и съм оцветен в зелено.
Така не само ще се избегне ориентациата на останалите затворници, на коя маса да отидат, ами и това, че някой затворник може да мине покрай капките. Знаете какво имам в предвид, например съм сгрешил и виждам, че съотборниците ми на масата, на която съм и аз почват да бъдат избивани и решавам да избягам на другата маса и да се спася. По ирония на съдбата никой от надзирателите не ме вижда или съответно ме е видял, но не помни кой точно се е изместил.
Дали това ще стане ако например оцветен в червено отиде на масата със сини. Дали няма да бъде забелязан и да бъде убит?

Предложението според мен е добро, но е нормално, когато аз съм го предложил да мисля, че е добро. За това и се запитвам до всички вас с тази анкета, разбира се и до Отговорника на сървъра.
Малко ме съмнява, че ще бъде отхвърлено поради причината, че трябва да се направят и добавят доста промени, за да стане факт предложението.

Бих искал да Ви помоля да коментирате само ако имате критики по предложението. Не на празно съм сложил анкета с отговори, които са достатъчно ясно-разбираеми.

Благодаря за отделеното време, което сте отделили, за да прочетете този роман.
Лека вечер! :coffee:
 #419570  от Star6i ツ
 съб яну 27, 2018 10:06 pm
1. Много рядко се случва да се даде твърдение.
2. Когато се случи това още по-рядко някой гледа от другите на коя маса са, а разсъждава и взема сам решението на коя маса да отиде. 65% е леко пресилено казано, а реално те не са 65, а може би около 5-10 максимум 15%
3.Не винаги масите са зелени и червени
4. Затова има и бутони, които махат пода на изолатора и е трудно в повечето случаи да се отиде на другата маса без да паднеш, а дори и да успееш, един затворник винаги се забелязва, когато се премести. Вярно има и карти в които даденият изолатор няма бутон за махащ се под, но те са рядкост.
5. Според мен това са страшно много излишни плъгини, от които няма почти никакъв смисъл.

:ps: Какво означава 3.Smqtam, da ne glasuvam. Каква е идеята за това
Pull The Trigger, gord prascho харесват това
 #419573  от Бисквитка
 съб яну 27, 2018 10:52 pm
ми то аз ако искам ще натисна да не гласувам всеки път и кво праим
gord prascho харесват това
 #419575  от BlueTwist3r
 съб яну 27, 2018 11:00 pm
Съжалявам да го кажа но предложението ти е изключително глупаво.

Това, че затворниците избират своето решение на база позицията на своите съотборници не значи че трябва да го предотвратяваме дори чрез допълнителен плъгин. Няма смисъл, това не е толкова сериозно подсказване колкото да се напише по радиото или чата "вярно/грешно".

Отделно и като добавим факта, че не всеки път всички затворници ще са заели позиция за твърдение (евентуално играча може да не е изпълнил/да има свободен ден и да играе) и когато му се затъмни екрана времето което ще му отнеме за да премахне този черен екран може да му коства живота.

Все пак твърдението е игра измислена от саймън, тя може да се промени от него по всякакъв начин използвайки креативност за да предотврати каквото и да е подсказване. С една дума като искаш затворниците наистина да покажат техните знания за твърдението ще си измислиш по-добре играта за да не препишат. Не мисля че някога ще бъде нужна намесата на плъгин за това нещо, няма смисъл.

Предложението за мен е безсмислено и се отхвърля.
gord prascho харесват това