Официалният форум на iPlay.bg 

Тук можете да покажете картите направени лично от Вас, или такива специално разработени за сървъра/ите на iPlay.bg.
 #231750  от MusicIsMyFeeling
 съб ное 17, 2012 11:16 pm
Здравеите,имам куп въпроси относно правенето на карти с VHE,така че почвам :
1.Защо когато си пусна картата - на мене не ми лаги, като я пратя заедно с bsp и .wad и на други им лаги,даже на един със 150 fps вика че му пада до 3-4 :mmm?:
2.Някъде има ли видео урок с Wally как да си направя 1 общ .wad с текстурите, които съм сложил и кои трябва точно .... значи,имам към 4-5 текстури, които си ги направих с wally и имам 2-3, който съм добавил от други .wad-ове, в които нали има и други текстури, та мисълта ми е - как да направя тези моите и другите в един общ и дали трябва да извлека текстурите от другите .wad-ове в отделни или е без значение?(ако може и урок как се извличат текстури от .wad файл) ......... и за капан - нужно ли е да имам един wad с всичките текстури на картата, за да може и на други хора да им тръгне ??
Това е засега, благодаря предварително :)

П.С. правя sj карта ... :tease:

От друг форум разбрах,че относно 1 проблема може да е заради leaks и други - аз четох,че май има програма за откриване дали има, също разбрах,че може да е заради слаба осветеност - някой ако знае?

А за 2 разбрах,че няма нужда да го прави и ми казаха следното : Не се занимавай с това, а направо вгради текстурите в картата. Така няма да има нужда да пращаш wad файлове. Натисни F9 и избери Expert. От там трябва да напишеш -nowadtextures след csg (както е на снимката: http://store.picbg.net/pubpic/FE/14/237 ... b7fe14.JPG) ... но аз нямам това http://prikachi.com/images/755/5505755t.jpg ????
 #231880  от keshi
 чет ное 22, 2012 4:53 pm
Здравей и успех за на пред :]
1во. Лагва заради не добре позиционирана светлина.Някъде из уроците трябва да има един мои в които се описва как и къде трябва да се сложи светлината.Лага се дължи на още много неща.
Прекаляването с детайли ,прекаляването с функции абе въобще всичко ненужно и претрупано влияе на картата.

2ро. Не ти трябва видео урок за да разбереш как да направиш от 10wad's един.
Просто отваряш колкото искаш File>Open ,File>Open ,File>Open
И просто маркираш всичко от един 'wad и ги влачиш към другия ;]

А за да вградиш текстурите в бсп файла натискаш на $csg_exe $path/$file
и в полето Parameters: добавяш след $path/$file -nowadtextures
и си готов ;] GL 'n HF
 #232129  от MusicIsMyFeeling
 пет ное 30, 2012 1:59 am
радвам се че някой е видял темата ми...сега, имам проблем с осветлението,мапа седи светъл,няма лийк,мапа е с небе даже и седи светъл,но може да споделиш този урок и евентуално решение на проблема,иначе на мапа съм турил нул текстурата,но фпс е ниско на други хора и то на различни части на мапа ...даже един бърз мап направих с няколко блока,небе,стена и light_env... Там какво беше,но и на него беше тъй светло,отворих с alt P за грешки,fix-нах ги и пак светло ...даже гледах лог файла,нищо?
 #232130  от keshi
 пет ное 30, 2012 2:52 am
Няма нужда да увъртам много ,а направо виж този урок
viewtopic.php?f=132&t=16881
И успехи за напред градски ;]