Официалният форум на iPlay.bg 

Имате предложения относно някой от 1.6 сървърите? Желаете да се добави специфичен плъгин, кажете ни тук! При пускане на тема с предложение е задължително да добавите АНКЕТА към нея!!!

Модератор: Отговорник

Правила на форума: При пускане на нова тема с предложение е задължително да добавите Анкета!!!

Анкета

За
1
17%
Против
5
83%
 #439159  от Lobster
 чет дек 31, 2020 1:50 am
Всеки затворник общо взето има две опции като такъв: да се опита да остане последният оцелял затворник или да се опита да бунти в дадено време от рунда. На мен лично винаги ми е било по-интересно да се измъквам от групата и да бунтя и за това би ми харесало да има класация (лист) на бунтарите. Идеята е да се отчитат киловете на всеки затворник, който убие надзирател, като се отчитат само такива килове, които могат да се определят като бунт. Например килове, направени повреме на специални дни или килове от /lr менюто да не се броят (защото това не е бунтарство). Може дори да се измислят някакви награди за най-добрия/добрите, примерно някакъв префикс.

Другото ми предложение: Да се направи плъгин, който при определен брой админи в Т отбора и определен брой админи в ЦТ отбора да спира достъпа на админите до чата на противниковия отбор (teamsay). С други думи, админите в ЦТ отбора да не виждат чата на затворниците и админите в Т отбора да не виждат този на надзирателите. Целта на такъв плъгин е да се отвори възможност за по-добра отборна игра и за двата отбора. Така например затворниците ще могат да се уговарят кога и как да бунтят, без някой админ от ЦТ отбора да вижда това. Също ще има полза и за надзирателите. Когато има някаква напечена ситуация, някой затворник е избягал и е взел оръжие например, ще могат да се разберат как да го издебнат, без админите от Т отбора да виждат това (или още по-подходящо, ако въпросният избягал е админ). Също ще има полза и при специални дни, когато отборите играят един срещу друг. Играчите ще могат да се разбират например кога да ръшват другия отбор (ако например едните са в някакъв телепортал) и така. Идеята е този плъгин да се активира само когато има по определен брой админи и в двата отбора, за да може винаги да се следят и двата чата за обиди и други работи. Например за всеки 6 човека в даден отбор трябва да има поне 1 админ в същия (същото важи и за другия отбор) и чак тогава плъгина да се активира. Но съотношението вече админите ще го преценят. Страничен плюс на плъгина е, че когато е активен ще намали спама за админите. Ако BlueTwister каже, мога да му предоставя примерен код на плъгина, колкото да схване логиката на кода.

Общо взето и двете предложения изискват изработката на плъгини. Доколко такава е възможна, BlueTwister ще прецени. Доколко са нужни такива плъгини, струва ли си да се изработят и доколко ще допринесат за играта - ще се радвам на мнения.

Весело посрещане на новата година! :rolle:
Последна промяна от Lobster на ср яну 06, 2021 8:51 am, променено общо 1 път.
 #439166  от 6Lqp
 чет дек 31, 2020 2:01 pm
Относно 2рото предложение - мълча си за частта с админите. А какво става с играчите, които са си закупили съответната екстра от vip.iplay.bg? Плюс, че примерно аз си ползвам радио командите.
Sweety харесват това
 #439167  от Lobster
 чет дек 31, 2020 2:56 pm
Същото? 😃 Нали са на един и същи флаг. А за радиото не те разбрах.
 #439168  от 6Lqp
 чет дек 31, 2020 3:09 pm
Ти и за останалото не ме разбра. Радиото е измислено за целта. Ползвай него, ако не искаш ВИП/админ от противниковия отбор да ти вижда пъклените планове. А и тази allchat екстра я има по тази причина - да си един ход напред в бунта/опазването на саймъна.
 #439246  от Lobster
 ср яну 06, 2021 3:09 pm
6Lqp написа:
чет дек 31, 2020 3:09 pm
Ти и за останалото не ме разбра. Радиото е измислено за целта. Ползвай него, ако не искаш ВИП/админ от противниковия отбор да ти вижда пъклените планове. А и тази allchat екстра я има по тази причина - да си един ход напред в бунта/опазването на саймъна.
Предложението ми е да го няма именно този един ход напред в бунта, а ти си против него с довода, че го има като вип екстра? Колкото до радиото, ако нямаше cooldown и имаше опция да си пиша къстъм изречение с него, тогава би било алтернатива, но иначе не виждам как може да го сравняваш с нормалния чат в ситуация на “заговор”. Даже аз лично не виждам в него каквато и да е полза, но това е извън темата.