Официалният форум на iPlay.bg 

Всякакви уроци свързани с играта. При копиране на уроци от някой друг сайт, задължително е да добавите автор и източник, както и да спазите правилата за неговото разпространяване, в случай да има такива.

Модератори: iPlay.BG Minecraft, TheEVIL

 #346563  от OciXCrom™
 пон мар 30, 2015 9:59 pm
«Моля, всеки, който има желание да сподели тази тема по други сайтове/форуми, да включи името на оригиналния автор (OciXCrom) и линк към оригиналната тема (iPlay.bg
Изображение

Линк към плъгина: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/chestshop/
Направата на магазин (shop) в игра става бързо и лесно! Предметите, които ще са ви нужни са табела (sign) и сандък (chest). Същите се правят по следния начин:

Изображение Изображение

Трябва да поставите табелата едно блокче върху сандъка, както е показано на снимката:

Изображение

След като поставите табелата, в нея трябва да напишете следните неща:
  • На първата линия: Можете да го оставите празно и плъгинът автоматично ще изпише вашия никнейм. Ако сте администратор, можете да напишете името на някой друг играч и съответно магазинът ще стане негов.
  • На втората линия: Въвеждате количеството на предмети, които ще се купуват/продават при едно използване на магазина (Пример: 10).
  • На третата линия: Въвеждате цената за купуване и цената за продаване на предмета, като двете ги разделяте със символа ":" (Пример: 50:25). Ако искате магазинът да се използва само за купуване на предмети, не въвеждайте цена за продаване (Пример: 50).
  • На четвъртата линия: Тук напишете името на предмета или неговото ID (ID-тата можете да ги видите тук или като натиснете F3+H в игра). Пример: Apple или 260.
Изображение

След като цъкнете на "Done", магазинът ви ще бъде готов! Купуването на предмети става с десния бутон на мишката, а продаването с левия. Разбира се, изисква се да имате нужните пари и предмети ако искате да купувате/продавате. Вижте следния видео-урок за по-ясно обяснение:

https://youtu.be/ir2DV3WoTHk
«Моля, всеки, който има желание да сподели тази тема по други сайтове/форуми, да включи името на оригиналния автор (OciXCrom) и линк към оригиналната тема (iPlay.bg