Официалният форум на iPlay.bg 

Всякакви уроци свързани с играта. При копиране на уроци от някой друг сайт, задължително е да добавите автор и източник, както и да спазите правилата за неговото разпространяване, в случай да има такива.

Модератори: iPlay.BG Minecraft, TheEVIL

 #235961  от r3flex
 съб дек 29, 2012 2:31 pm
Така в този урок ще ви покажа как да си направите резиденция или още онаречено (res). Като за наало ви трябва дървена брадва. Която се прави по следният начин: ЦъК
Но преди да направим брадвата се нуждаем от работна маса (craftingtable) която се прави ето така: ЦъК
Да обаче за да направим работната маса ни трябват дъски (wooden planks) които се правят от дърво (няма значение какво е дървото). А дъските се правят ето така: ЦъК
Така до тук сме направили работната маса и сега за да направим брадва се нуждаем от дъски (wooden planks) и пръчки (sticks): които се правят:
пръчки Така
Дъски Така

Така вече имаме готова брадва и къща която трябва да защитаваме.
Първата стъпка е да си направим точки за селекция (от къде - до къде да е резиденцията). Задължиделно точките за селекция трябва да са по диагонала на къщата или територията която трябва да защитаваме!
В този случай аз съм ги направил Така и Така
Вече имаме точките и ни остава да селектираме и направим резиденцията.
Втората ни стъпка е селекцията която се прави с дървена брада в Ляв и Десен бутон.
Виждате където съм селектирал аз как в чата ми излизат съобщенията: Placed Primary selection Point и Placed Secondary Selection point.
Така вече е селектирано и ни остава да направим резиденцията.
Третата стъпка е тази: Натискаме "t" за да пишем в чата и там пишем "/res select vert" (без кавичките) - Което означава че мястото е селектирано от бедрока до небето.
Четвъртата ни стъпка е само да създадем резиденцията, което става по сленият начин:
Пак отваряме чата, но този път пишем "/res create име на резиденцията" където на мястото на "име на резиденцията" пишем името както искаме да се казва резиденцията. Това значи, че вече резиденцията трябва да е готова. Ако е станало правилно в чата трябва да ви испише съобщение, че резиденцията е направена успешно.
Така ако не сте разбрали как става ето ви и примерно видео: Цъкни ме!
Така вече си имаме готова резиденция.
Искам да ви кажа нещо. Ако искате да добавяте приятели в резиденцията си трябвада напишете следното нещо "/res pset име на резиденция име на играч trusted true" Където на мястото на " име на резиденция" пишете името на резиденцията еи както се казва, а на мястото на "име на играч" пишете името на играча който искате да добавите в резиденцията. А за да премахнете приятел от резиденция пишете "/res pset Име на резиденция Име на играч trusted false" Където на мястото на "име на резиденция" и "име на играч" поставяте пак името на резиденцията ви и името на играча който искате да добавите/премахнете от резиденцията.

Урокът е писан лично от мен и забранявам копирането му в други сайтове/форуми без мое разрешение или ако ще го копирате напишете кой е автора му!
Последна промяна от r3flex на нед дек 08, 2013 4:19 pm, променено общо 1 път.
 #236014  от iPlay.BG Minecraft
 съб дек 29, 2012 6:25 pm
Командата за правата е следната:

/res pset RESIDENCE PLAYER trusted true
Това дава абсолютно всички права на играча :)
 #236047  от r3flex
 съб дек 29, 2012 9:23 pm
Ако не си видял съм го написал.
 #237026  от aaster23
 пет яну 04, 2013 3:05 am
Eто малко допълнително инфо от мен:
/res set <res> flow true/false (true- водата/лавата може да се“разлива“)
/res set <res> move true/false (false-никой играч, освен вас не може да ходи в вашата резиденция true-обратното)
/res select expand (брой) (това се прави още като правите резиденцията
Поглеждате на някъде и пишете /res select expand 20 (пр) и резиденцията ви става по голяма с посочените блокове спрямо там на където глезате)(ВНИМАНИЕ! Преди да expand-вате пишете /res limits, и вижте цената на 1 блок и лимита!)
 #324582  от NightWolf
 пон авг 25, 2014 10:57 am
Има едно нещо, ако в сървъра рес-а се плаща, то ако напишете /res select vert шансът почти всичките ви пари да отлетят или пък изобщо да не ви стигнат е много голям, тъй като се плаща определен брой пари за определено количество блокове (1$ за 100 блока примерно), а със верт-икална селекция вие селектирате максималната височина на сървъра, което добавя доста блокове място. Затова ако се плаща рес-а в сървъра стигате до стъпка 2, селектирате с дървена брадва/мотика (според зависи как е настроено в сървъра) и след като сте селектирали:
1. Поглеждате ПРАВО надолу към земята и пишете това -> /res expand 1 (като цифрата е колко реда дълбочина искате да е дълбок рес-а)
2. Поглеждате ПРАВО нагоре към небето и пишете това -> /res expand 1 (пак цифрата е колкото реда искате да е висок рес-а).
3. След като сте написали тези 2 команди (на точка 1 трябва да ви изпише в чата Expanding down... а на т.2 Expanding up...) пишете /res create ИМЕ.

Полезно е ако няма да правите постройки в земята или много високи постройки и рес-а се плаща (например къщичка). Ако рес-а не се плаща в сървъра няма смисъл да използвате този метод, давайте с /res select vert.

За всички флагове (дали водата да тече свободно в рес-а, дали да могат да минават играчи без права в реса, дали пистъни и всякакви редстоун системи да работят) напишете /res flags. След като си изберете флаг пишете това -> /res set ФЛАГ true/falce (true е да е положителен (да ТЕЧЕ вода (примерно)) а false е отрицателен (да НЕ тече вода).
За да напишете командите /res set ФЛАГ true/false трябва да се намирате в рес-а.