Официалният форум на iPlay.bg 

В този форум можете да си пишете за най-различните състезателни игри, като Need for Speed, Forza Motorsport, Gran Turismo и други подобни игри.
 #337589  от sムd?Yes?mムybe???
 съб яну 03, 2015 2:57 pm
Въведение :


[infobox]Gran Turismo, GT (на английски: Grand Tourer) е високоскоростен автомобил, създаден за пътуване на големи разстояния. Традиционният вид на тези автомобили е купе с две врати с две или четири места.

GT-автомобилите се отлчиават от типичните спортни автомобили (напр. Лотус Elise, Порше 911) по това, че те са с по-големи размери, по-тежки (понякога над 2 тона) и обикновено не правят компромиси с комфорта за сметка на скоростните показатели. Поради тази причина, повечето GT имат предно-разположен двигател, което оставя повече пространство в кабината в сравнение със средното разположение на двигателя. Те имат и по-меко окачване за осигуряване на по-плавно преминаване през неравностите по пътя. Въпреки това, GT-автомобилите имат сходства със спортните автомобили, като например това, че те почти винаги са със задвижване на задните или и на четирите колела. Съществуват GT-автомобили с много високи показатели като Ферари 599 GTB Fiorano и Мерцедес SLR McLaren, които могат лесно да бъдат причислени и към суперавтомобилите.[/infobox]

За Играта :

Според дефиницията на ФИА за GT-автомобил, той представлява "открит или закрит автомобил, който има не повече от една врата от всяка страна и минимум две седалки, разположени от всяка страна спрямо надлъжната ос на колата; тези две седалки трябва да бъдат разположени и в една и съща напречна равнина. Този автомобил трябва да може да се използва напълно легално по обществените пътища и да може да бъде адаптиран за състезания на писта или по затворени маршрути." Според това орпеделение е възможно автомобили като Шевролет Corvette и Порше 911 да бъдат класифицирани като GT, тъй като притежават повечето, ако не и всичките, характеристики на такъв автомобил. Това е слабост на дефиницията на ФИА, която размива границата между отделните класове.

Автомобили :

AC Frua
Алфа Ромео Brera
Алфа Ромео GT
Aston Martin DB2
Aston Martin DB Mark III
Aston Martin DB4
Aston Martin DB5
Aston Martin DB6
Aston Martin V8
Aston Martin DB7
Aston Martin DB9
Aston Martin Vanquish S
Ауди А5
Бентли Brooklands Coupé
Бентли Continental GT Speedg
BMW 8
BMW M6
Кадилак XLR-V
Ситроен SM
Де Томасо Longchamp
Ферари 250 GTO
Ферари 575M Maranello
Ферари 599 GTB Fiorano
Ферари 612 Scaglietti
Ферари Daytona
фиат Пунто GT
Холден Monaro
Инфинити M30
Ягуар XJ-S
Ягуар XKR
Ламборгини 350GT
Ламборгини 400GT
Ламборгини Islero S
Ламборгини Jarama
Ланча Aurelia
Лексус SC
Линкълн Mark VIII
Лотус Europa
Лотус Europa S
Мазерати 3500
Мазерати A6
Мазерати Ghibli
Мазерати GranTurismo
Мазерати Kyalami
Мазерати Mistral
Мазерати Sebring
Мерцедес CL65 AMG
Мерцедес SL65 AMG
Мерцедес SLR McLaren
Мицубиши GTO
Нисан Skyline GT-R
Порше 928
Понтиак GTO
Субару SVX
Субару XT
Тойота Soarer
Тойота Supra
Фолксваген Eos


[warnbox]Инфото съм го събирал от сайтове, така че ако копирате, моля пишете източник[/warnbox]